keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Osavuosikatsausten viikko


Edellisellä ja kuluneella viikolla ovat sijoittajat päässeet tutkailemaan omien yhtiödensä edesottamuksia osavuosikatsausten turvin. Kuluneella kvartaalilla omat katseeni ovat olleet lähinnä Nokian, Nokian renkaiden, ja Martelan tiedotteissa. Kaikki edellä mainitut yhtiöt ovat minulla seurannassa ja mahdollisesti tulevia yhtiöitä salkkuuni. Omistamiltani yhtiöiltä kvartaalitulos on julkaistu vasta Suomen Hoivatiloilta.

Nokia


Nokia säikäytti sijoittajat viime viikon torstaina ja herätti myös minun kiinnostukseni. Yli 17% pudotus oli selvä ylireagointi ja sen jälkeen olen ollut valmiudessa ostonapin kanssa. Osavuosikatsaus oli heikko, mutta markkina ylireagoi selvästi, koska Nokia on kuitenkin huomattavasti edullisemmin hinnoiteltu kuin Ericsson. Tästä huolimatta Nokia on kuitenkin paremmin asemoitunut tulevaan 5G verkkojen aikaan. Houkutus ostaa Nokiaa on tällä hetkellä suuri, mutta toistaiseksi seurailen tapausta sivusta, koska yhtiö ei täysin sovi tämän hetkiseen sijoitusstrategiaani.

Nokian ostamista puoltaa matala arvostus syklin pohjalla. Osinkoakin irtoaa kohtuullisesti ensi keväänä (yli 4%). Toisaalta Nokiaan sijoittavalta tarvitaan tällä hetkellä kärsivällisyyttä, sillä verkkomarkkinan odotetaan laskevan muutamia prosenttiyksikköjä myös ensi vuonna. Nokialla on onneksi Technologies -yksikkö, joka onnistuu paikkaamaan tilannetta mukavasti.

Suomen Hoivatilat


Suomen hoivatilat julkaisi tänään 8.11 osavuosikatsauksensa, joka yllätti ainakin allekirjoittaneen positiivisesti. Suomen Hoivatilojen kohdalla kannattaa pääasiassa tuloksen osalta tutkailla Operatiivinen osakekohtainentulos saraketta tavallisen EPS:in sijaan. Operatiivinen EPS sisältää vuokratulot, ja tavallinen EPS myös kiinteistöjen arvonnousun. Pitkäaikaista sijoittajaa tulee kiinnostaa pääasiassa operatiivinen EPS, sillä tästä näkee hyvin yhtiön vuokratulojen nousun, joka onkin tämän liiketoiminnan ydin. 

➤ Liikevaihto 8,6 (5,3) miljoonaa euroa, kasvu 61,9%
➤ Operatiivinen tulos 3,6 (1,9) miljoonaa euroa, kasvu 86%
➤ Osakekohtainen tulos, laimennettu 0,79 (0,51) euroa, kasvu 54,9%
➤ Osakekohtainen tulos, operatiivinen 0,15 (0,10) euroa, kasvu 50%

Edellä mainitut luvut ovat Tammi-Syyskuun tuloksia. Pelkästään kolmannella kvartaalilla Hoivatilat onnistuivat saamaan 0,06€ operatiivisen EPS:in (0,03€ 2016). Tämä tulos antaa hyvän signaalin sijoittajalle ja kertoo siitä, että yhtiö saa valmistuneet kiinteistöt erittäin nopeasti vuokratuksi. 

Hoivatilojen vuokrausaste on pysynyt tyypillisesti 100% ja vuokrauksien keskipituus on 14,3 vuotta. Minulle on hyvin tärkeää yhtiöiden matala riski, ja huikean pitkät vuokraukset antavat sijoittajalle pitkäksi aikaa hyvää tuottoa.


Tulevat osavuosikatsaukset


Vielä tälläkin viikolla on tulossa paljon osavuosikatsauksia joista minua kiinnostaa erityisesti huominen Lehto Groupin tulos. Omat odotukseni ovat korkealla Lehdon tuloksen suhteen, sillä yhtiö on tällä hetkellä kasvuunsa nähden mielestäni maltillisesti arvostettu. Huominen (mahdollinen) hyvä tulos saattaa antaa hyvää nousu vauhtia kurssille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti