sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Verkkokauppa.com nykykurssi houkuttelevaVerkkokauppa.comin arvosta on sulanut reilun vuoden aikana noin puolet pois johtuen tulosvaroituksista ja markkinan epäilyksistä yhtiön kasvupotentiaalia kohtaan. Markkina ei enää hinnoittele kasvua yhtiön kurssiin vaan tällä hetkellä jo osinko (4,5%) antaa hyvää tukea kurssille. Kuitenkin Verkkokauppa.com näytti viimesimmässä Q3-raportissaan, että köhiminen kasvun osalta alkaa olla ohi ja kasvu-uralle ollaan jälleen Raision avaamisen jälkeen pääsemässä.


Verkkokauppa.com julkaisi Q3 raporttinsa perjantaina 26.10, joka oli pitkästä aikaa lupaava osoitus yhtiön potentiaalista. Yhtiön kasvua rajoitti alkuvuodesta odotettua kalliimpi Raision avaaminen ja ylösajo sekä entisestään kiristynyt kilpailutilanne Gigantin ja Powerin kanssa. Nyt kuitenkin yhtiö on taas päässyt jatkamaan liikevaihdon kasvattamista uuden myymälän tukemana.

Kolmannen kvartaalin tulos osoitti, että Verkkis pystyy edelleen kasvattamaan liikevaihtoaan odotusten mukaisesti. Itseäni eniten vakuutti se kuinka kasvu on yhä pystytty tekemään kannattavuutta liiemmin uhraamatta, joka aikaisemmin onkin ollut Verkkiksen liiketoimintamallin ehdottomia vahvuuksia. Liikevaihtoa onnistuttiin kasvattamaan 11% myyntikatteen ollessa 14,9%.

Verkkiksen kurssin nousua loppuvuodesta tulee todennäköisesti rajoittamaan markkinoiden pelko tulosvaroitusta kohtaan. Viimeisen kvartaali tuloksen täytyy olla todella vahva, jotta liikevaihto ennusteen alaraja saavutettaisiin. Mielestäni Verkkiksellä on kuitenkin erinomaiset mahdollisuudet tähän, koska nyt Raision myymälä on saatu nyt hyvin tukemaan liikevaihdon kasvua ja yhtiö on aikaisempina vuosinakin onnistunut joulukaupassa erinomaisesti. Uskon itse että Verkkis tulee saavuttamaan tavoitteensa (liikevaihto 2018 460-500 milj.) alarajan tai jää siitä vain hieman.

Avaa rahastosalkku ja säästä ilman turhia kuluja

Verkkokauppa.comin omistajaksi on tällä hetkellä mielestäni melko hyvä tilanne hypätä, sillä yhtiön arvostus ei ota huomioon enään tulevaisuuden kovia kasvuodotuksia. Tulosvaroitusriskiä en liiemmin pelkäisi, koska vaikka semmoinen tulisi niin se tarkoittaisi että yhtiön liikevaihto jää todennäköisesti vain hieman odotuksista. Myös syyt jotka vaikeuttivat tavoitteen saavuttamista alkuvuodesta on jo suurimmaksi osaksi selätetty. Alkuvuodesta 2019 yhtiöllä on vastassa pehmeät vertailuluvut, joihin nähden Verkkis tulee odotuksien mukaan näyttämään todella hyviä kasvuprosentteja. Tämä taas saattaa palauttaa kurssia hyvinkin nopeasti takaisin 7-8e tienoille kun samaan aikaan markkinoiden epävarmuus yhtiön kasvukykyyn alkaa hiljalleen palautua.

Oletko ajatellut hyppäämistä Verkkiksen omistajaksi vielä tänä vuonna?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti