Sijoitus-strategia

Sijoitusstrategia

Olen tutustunut useisiin eri strategioihin, mutta itselleni sopii tällä hetkellä parhaiten säästäminen rahastoihin, indeksirahastoihin sekä tarkoin harkittuihin yksittäisiin yhtiöihin. Pitkänajan tavoitteenani on saavuttaa kasvava osinkovirta.

Otan myös harkittuja riskejä, joten sijoitan myös kasvuyrityksiin joissa näen suurta kasvupotentiaalia. Osakeostoni perustuu omaan analyysiini sekä muutamiin tärkeiksi kokemiini tunnuslukuihin. Suurta roolia salkussani näyttelee myös rahastot ja ETF:ät (.(pörssinoteeratut rahastot). Ne tarjoavat matalilla kuluilla laajaa maantieteellistä ja toimialakohtaista hajautusta.

Toistaiseksi tarkoituksena on kerätä varallisuutta rahastoihin, jotka sitten myöhemmin myydä sopivien osakeostojen tieltä. Tämän takia sijoitan ETF:ien  lisäksi pääasiassa Nordnetin kuluttomiin rahastoihin. Nimensä mukaisesti ne sopivat hyvin salkkuun hajautukseksi edullisuutensa vuoksi. Kuluihin menee tasan 0 euroa.

Sijoittamisessani tärkeintä on ajallinen hajauttaminen. Pyrin säästämään säännöllisesti rahastoihin, ja tilaisuuden tullen myös isommalla positiolla suoraan yhtiöihin. Päätarkoitukseni on sijoittaminen sekä ylä- että alamäissä ja tällä tavoin nauttia pörssin keskimääräisestä tuotosta.

Kauppakorkeakoulussa opintoni alkaessa on tarkoitus nostaa korkein mahdollinen määrä opintotukea ja sijoittaa se tuottavasti osakkerahastoihin sekä korkorahastoihin riski kuitenkin minimoiden. Opintolaina sijoituksissani tärkein tavoite on pitää riski matalana, mutta samaan aikaan saada tuottoa, mikä vähintään kattaa lainan korkokulut (n. 0,35%). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti