maanantai 1. huhtikuuta 2019

Paras puhelin alle 300 eurolla 2019?
Puhelin on laite jota nykyään käytetään enemmän kuin mitään muuta laitetta. Tästä syystä kannattaa tarkasti etsiä paras mahdollinen puhelin hinta/laatu suhteeltaan. Monet (minä mukaan lukien) ei halua uhrata puhelimeen tarpeettoman suuria summia. Tänä päivänä tekniikan kehityttyä ja hintojen laskettua alle 300 eurolla saa jo varsin hyvän puhelimen, kunhan osaa etsiä.
Alle 300 euron hintaluokassa on eri valmistajien puhelimia jotka ulkoisesti saattavat vaikuttaa hyvin samanlaisilta. Eroja kuitenkin löytyy kun alkaa tutkia pintaa syvemmältä. Lähtökohtaisesti alle 300€ hintaluokassa kannattaa unohtaa Iphonen ostaminen. Tuohon hintaan ei saa kuin jo erittäin vanhoja ja heikkoja suorityskyvyltään olevia Applen puhelimia.

Puhelimia vertailtaessa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti seuraaviin asioihin:

- Näyttö
    ○ Resoluutio, PPI (pixels per inch) sekä koko on asioita jotka ottaa huomioon.

- Keskusmuisti (RAM)
    ○ Nykyään jo alle 300 euron puhelimiin on saatavilla riittävästi keskusmuistia. Pyri etsimään         vaihtoehto jossa on vähintään 4 Gt keskusmuistia. Tämä edesauttaa puhelinta pysymään nopeana       pitkän aikaa, ja saat parhaan mahdollisen vastineen rahallesi.

- Sisäinen muisti
    ○ Sisäinen muisti on paikka mihin tallentuu kuvat, sovellukset, videot yms. Nykyään kun kamerat ovat parantuneet, vie myös kuvat ja videot enemmän tilaa puhelimen muistista. Sisäistä muistia on hyvä olla nykyään vähintään 64 Gt, jolloin ulkoisia SD-kortteja ei yleensä tarvita.

- Prosessori
    ○ Eri puhelimien prosessorien nimet ja taajuudeet eivät yleensä sano tavalliselle tallaajalle yhtään mitään. Halutessasi voit vertailla eri vaihtoehtojen prosessoreja täällä.

- Akku
    ○ Akkujen koot vaihtelevat usein n. 3000-4500mah välillä. Kannattaa tarkistaa akun kapasiteetti omien käyttötarpeidesi mukaan. Jos et halua ladata puhelintasi joka päivä, kannattaa kallistua yli 4000mah akun sisältäviin puhelimiin.

Kannattaa myös ottaa huomioon ottaako puhelin vastaan virtaa uudella USB-C liitännällä, joka on huomattavasti tehokkaampi kuin vanhempi Micro-USB liitännällä varustettu laturi.

- Kamera
    ○ Selfie aikakautena hyvän takakameran lisäksi, myös etukameran merkitys on korostunut. Kannattaa siis ottaa huomioon puhelimen molemmat kamerat. Jos kuvaat paljon videoita, kannattaa tarkistaa myös millä resoluutiolla ja millä FPS:llä (Frames per second) puhelimesi kykenee kuvaamaan videoita.

- Sormenjälkitunnistin & kasvontunnistin
    Nykyään kaikissa puhelimissa on sormenjälkitunnistin ja suuressa osassa myös kasvojentunnistus. Mikäli olet tottunut käyttämään sormejälkitunnistinta kotinäppäimessä, kannattaa ottaa selvää että uudessa puhelimessa se löytyy myös sieltä. Useasti nykyään tunnistin saattaa olla puhelimen takana, jota on huomattavasti vaikeampi tottua käyttämään. 
Kasvojentunnistus tekniikka on kehittynyt huimasti viime vuosina. Jos puhelimessasi on kasvojentunnistus, sormejälkitunnistuksen sijainti ei ole niin oleellinen asia.


Alle 300 euron puhelimet TOP 5

Kaikki yllä mainitut seikat huomioon ottaen, tässä oma listaukseni parhaista puhelimista alle 300 euron hintaluokasta vuonna 2019.

1. Huawei Mate 20 Lite 304€
○ 4Gt keskusmuistia, 64 Gt sisäistä muistia, 3750mah akku sekä suuri 6.3" FHD+ näyttö. Mielestäni ehdottomasti paras tämän hintaluokan puhelin tällä hetkellä!

2. Samsung Galaxy A7 (2018) 255.20€
○ 4Gt keskusmuistia, 64 Gt sisäistä muistia, 3300mah akku sekä 6" Super Amoled näyttö.

3. Samsung Galaxy A6+ (2018) 259,90€
○ 3Gt keskusmuistia, iso 6" näyttö sekä 3500mah akkukapasiteetti.

4. Huawei P20 Lite 269,80€
○ 4Gt keskusmuistia, 64gb sisäistä muistia ja iso 5,84" näyttö 1080x2280 resoluutiolla.

5. Samsung Galaxy A6 2018 (DUOS) 316,40€
○ 3Gt keskusmuisti, laadukas 5,6" Super Amoled näyttö. Puhelimessa myös DUOS ominaisuus joka mahdollistaa kahden simkortin käytön (erinomainen esimerkiksi työkäytössä).


2 kommenttia:

  1. Mä olen suosinut puhelimena yleensä jotain käytettyä noin 50+€ hintaluokassa. Varsinkin jos vielä vanha ns. parempi malli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytettynä monesti kyllä onnistuu tekemään hyviä diilejä! Esimerkiksi jos itseäni Apple kiinnostaisi ostaisin todennäköisesti hyväkuntoisen tarkastetun laitteen esim. Swappielta. (Ei mainos :D)

      Poista