sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Rahasto-osuudet Kivijalkapankista Nordnettiin?

Tällä hetkellä lähes koko sijoitusomaisuuteni on OP:n rahastoihin kerättynä. Kulut OP:n rahastoissa on melkoiset, ja sen takia olenkin miettinyt vaihtavani rahastot Nordnetin* indeksirahastoihin. Myöskään tuotto ei ole ollut OP:n rahastoissa merkittävän suurta. Kuluneella vuodella noin 5% tuottoa ja siitä kulut pois (verrattuna Nordnetin Suomen Superrahasto ilman kuluja ja tuotto yli 10% viime vuodelta). Ehkä olisi aika vaihtaa rahastot Nordnettiin.

Nuoren ikäni vuoksi sijoitusvarallisuuteni ei ole kovin suuri. Tästä syystä tarkoituksenani olisikin jatkossa kerätä varallisuutta Nordnetin* rahastoihin, ja myöhemmin tehdä suoria osake-ostoja hyvien tilaisuuksien koittaessa. Pidän tätä hyvänä strategiana, sillä nyt ei tule pakottavaa tarvetta ostaa mitään osaketta, vaan voi rauhassa odottaa parasta mahdollista hetkeä iskeä aliarvostettuihin osakkeisiin.

Nordnetin superrahastot voisivat olla hyviä kohteita kuukausisäästämiselle, koska hallinnointi- eikä merkintäkuluja ole ollenkaan. Norjan-, Ruotsin-, sekä Suomen Superrahastot antavat myös suhteellisen hyvän toimiala- sekä maantietteellisen hajatuksen. Norjassa pääpaino öljyssä, Suomessa teollisuudessa ja Ruotsissa rahoituspalveluissa.

Tarkoituksenani olisi kuitenkin pitää pääpaino alustavasti Suomen ja Norjan superrahastoissa. Ruotsalaisten tapa lainojen suhteen on maksaa vain lainan korot, ja se on mielestäni melko huolestuttavaa. Kun otetaan huomioon että Ruotsin superrahasto keskittyy juuri rahastopalveluhin, on riski olemassa tämän superrahaston kohdalla.

Toisaalta Yhdysvaltojen keskuspankki (FED) sekä Euroopan keskuspankki ovat pikku hiljaa nostamassa ohjauskorkoja. FED tekee tässä asiassa aloitteen ja EKP seuraa myöhemmin perästä. Tämä voi myös nostaa pankkien tulosta, ja sitä kautta nostaa Ruotsin superrahaston kehitystä.

Kaikkea voi aina jossitella, ja riskejä voi pyrkiä minimoimaan. Kuukausisäästeässä näihin rahastoihin tulee kuitenkin niin hyvä ajallinen sekä maantieteellinen hajautus, että en olisi kuitenkaan liian huolissani edellä mainitusta riskistä. Kuten jo mainitsinkin, strategiani ei ole säästää näihin rahastoihin pitkiä aikoja, vaan lähinnä kerryttää rahaa sopivia osake-ostoja varten.


Sinua saattaa kiinnostaa myös:
-> Kirjoitukseni itse tehdystä osakeseurannasta Excelillä
-> Kirjoitukseni automatisoidun salkun seurannan luomisesta


2 kommenttia:

  1. Samanlailla minäkin aloitin. Blogista voit nähdä miten olen etenemässä.

    VastaaPoista