tiistai 27. joulukuuta 2016

Sijoituskirjallisuutta - Sijoita Kuin GURU



Joulu on lusittu ja monet ovatkin jo palailleet työpaikoilleen. Opiskelijat saavat nauttia lomastaan vielä reilun viikon verran. Säästäjälle Joulukuu on säästöprosentiltaan huonoin kuukausi. Joululahjat usein vievät suuren potin pois säästöön menevästä rahasta. Ei se toki huono asia ole. Sijoitustavoitteet tuskin kärsivät jos yhden kuukauden säästöprosentti jää hieman pienemmäksi kuin muina kuukausina. Joululahjojen antaminen on kuitenkin rahan arvoista puuhaa. On mukava nähdä ilo lahjansaajan kasvoilla. Siitä sopii hieman maksaakkin. Minäkin sain jälleen hyödyllisiä lahjoja kuten Jukka Oksaharjun ja Karo Hämäläisen teoksen "Sijoita Kuin Guru".

Kirjasta toivottavasti saa jotain hyödyllistä irti. Oksaharjua on tullut seurattua jo pitemmän aikaa muun muassa hänen bloginsa välityksellä. Nyt on mukava päästä vihdoin lukemaan hänen ajatuksiaan kirjasta käsin. Kirjan pääteesi on, mitä kukakin vanhemmista guruista ajattelisi nykypäivän pörssistä ja markkinoista. Kirjassa pohditaan myös sijoittajalegendojen strategioita ja heidän osakevalintojaan tämän päivän pörssistä.

Mitä sijoitushistorian menestyneimmät sijoitusgurut ostaisivat tänään? Jukka Oksaharju ja Karo Hämäläinen ovat kirjoittaneet yhdessä sijoituskirjan nimeltä Sijoita kuin guru

Mielenkiinnolla luen kirjasta eri sijoittajagurujen strategioista. Nämä strategiat ovat yleisessä käytössä, joten ne on hyvä ainakin tiedostaa. Kuten kirjan alussa mainitaankin "Klassikkoteosten tunnetuksi tekemiä ajatuksia sovelletaan sijoitusmarkkinoilla kaiken aikaa. Vaikka sinä et niitä käyttäisikään, monet kanssasijoittajasi käyttävät, ja muiden keinot on hyvä tuntea, jos aikoo menestyä muita paremmin."

Kirjassa käsiteltäviä sijoittajaguruja on Buffetin lisäksi myös: Benjamin Graham, Philip. A. Fisher, Burton G. Malkiel, Peter Lynch, Jeremy J. Siegel, Robert Shiller ja William J.Bernstein. Jokaisen edellä mainitun sijoittajan näkemykset markkinoista käydään läpi huolella. Myös heidän vaikutuksistaan nykypäivään kerrotaan omassa luvussaan.

Odotukseni ovat korkealla Sijoita Kuin Guru -kirjan suhteen. Toivottavasti kirja vastaa huutoon. Myöhemmin kirjan kokonaan luettua voisin tehdä "review" tyyppisen katsauksen kirjan sisällöstä. Samalla voisin mainita omasta mielestäni hyviä / huonoja puolia kirjasta.

Ostin kirjan Adlibriksestä hintaan 25,80€.
Kirjakauppa netissä Adlibris.com*

Mitä sijoittamiseen liittyvää kirjallisuutta Sinä olet lukenut? Suosittelisitko lukemaasi?

2 kommenttia:

  1. Olen juuri pääsemässä nimenomaisen kirjan loppuun ja tuota kirjaa ainakin voin suositella lämpimästi =)

    VastaaPoista