tiistai 3. tammikuuta 2017

Rahasto-osuuksien lunastus




















Tänään päätin lunastaa suuren osan Osuuspankin rahastosijoituksistani. Mitta alkaa olla suhteellisen täynnä korkeakuluisia ja matalasti tuottavia rahastoja. Uskon vahvasti siihen, että omilla osakepoiminnoilla pystyn voittamaan roimasti Opn rahaston tarjoaman 3-4% vuosituoton. Minulle on tärkeää saada tehdä omia päätöksiä ja vastata seurauksista itse. Sen takia pyrinkin siirtymään enemmän ja enemmän osakeostoihin rahastojen sijasta. Mitä osakkeita ottaisin salkkuuni?

Säästä rahastoihin 0 euron osto- ja myyntikuluilla
Tänään Inderes kommentoi Suomen Hoivatiloja seuraavasti: "Hoivatilojen osake on noussut kuukauden aikana noin 35 % ja osake arvostetaan tällä hetkellä noin 58 % yli vuoden 2017 lopun ennustamamme NAV:in." Mitä tästä seuraa? Hätähousut tunkemassa lappunsa välittömästi markkinoille viisaampien "long and hold" sijoittajien syötäväksi. Tyypillistä lyhytkatseista sijoittamista. Hoivatilojen osake kirjoittaessani on 6,68% laskussa.

Muun muassa yllä mainitsemastani syystä päätin kiiruhtaa rahasto-osuuksieni lunastamisessa. Minulla on ollut tarkoituksena jo pitkään päästä eroon OP:n rahastoista ja siirtää varat Nordnettiin. Hoivatilojen laskun takia tuli nopeutettua prosessia. Mikäli Hoivatilojen kurssi laskee riittävän lähelle tämän hetkistä keskikurssiani (6,57€), täytyy tankata lisää lappuja. Kuitenkin nykyisellä (7,7€) hinnalla en koe tankkauksesta olevan vielä hyötyä. Muistetaan kuitenkin, että Hoivatiloilta on mahdollisesti tulossa antia vanhoille omistajille myöhemmin keväällä. Tässä tapauksessa lappuja tulee (toivottavasti) saamaan edulliseen hintaan.



Olen pitkään ollut jo kiinnostunut myös Martelasta. Valitettavasti ei ole aikaisemmin tullut tartuttua tähän yhtiöön. Harkitsin ostamista kun kurssi oli vielä luokkaa 9,5€. Tällöin kuitenkaan ei ollut riittäviä käteisvaroja oston suorittamiseksi. Toivoisin Martelan kurssin hieman laskevan jolloin voisi ottaa tätäkin yhtiötä salkkuun.

 Martela on vetäytynyt Venäjän markkinoilta ja epäilen, että tämä saattaa vaikuttaa negatiivisesti Q4 tulokseen. Tällöin saattaisi tulla eteen tilanne, jolloin hätähousut jälleen myyvät lappunsa ja tulisi hyviä ostonpaikkoja dipin pohjalta. Välttämättä en kuitenkaan odota Q4 tulokseen asti oston tekemistä. Uskon vahvasti Martelan potentiaaliin lähivuosina. Kun Venäjältä vetäytyminen on saatu hoidettua, pystytään täysin panostamaan kotimaan ja Ruotsin myynnin tehostamiseen.

Martelalla on tulevallekin keväälle hyvät mahdollisuudet noin .80€ osinkoon. Joidenkin mielestä jopa yli euron osinko on mahdollinen. Esimerkiksi 13,50€ keskihinnalla osinko% olisi 5,9%. Täytyy seurata kurssin kehitystä ja hypätä mukaan välittömästi kurssin laskiessa.

Aikaisempi kirjoitukseni
-> Joulukuun 2016 - Kuukausikatsaus

1 kommentti: