torstai 19. tammikuuta 2017

Salkkuni rakenne ja tulevaisuus


Tällä hetkellä salkkuni on vielä suhteellisen pieni ja sisältää osakkeiden lisäksi myös rahastoja. Rahastot tulevat todennäköisesti olemaan aina osa sijoituksiani, mutta osakepainoa pyrin tänä vuonna nostamaan, kuten tavoitteet sivulla mainitsinkin. Mitä odotan salkkuni osakkeilta tällä hetkellä ja mitä sinne mahdollisesti tulen hankkimaan?


Salkkuni ainoat osakkeet ovat tällä hetkellä Martela Oyj ja Suomen Hoivatilat. Näistä molemmista olenkin jo aiemmin kirjoittanut omia tekstejä, jotka voit halutessasi käydä lukemassa: Martela OyjSuomen Hoivatilat.

Martela
Miksi Martelaa on salkussani? Vastaus kysymykseen on yksinkertaisesti tulevaisuuden osingot. Tältä keväältä mielestäni on  Martelalta lupa odottaa noin 4-4.5% osinkotuottoa ja seuraavalta vuodelta jo noin 7% osinkotuottoa sijoitetulle pääomalle. Niin kauan kun Martelan tulokset ja näytöt vastaavat odotuksiani, pysyy tämä velaton yhtiö salkussani.

Hoivatilat
Monet saattavat ihmetellä miksi salkussani on Hoivatiloja jos tarkoituksenani on pyrkiä kasvavaan osinkovirtaan. Hoivatilat ei tällä hetkellä ole todellakaan osinkolappu. Tulevaisuudessa näkisin kuitenkin suurta kysyntää Hoivatilojen liiketoiminnalle. Kun rakennetut tilat ovat useitan vuosia kestävissä vuokrasopimuksissa, tarkoittaa tämä sijoittajalle usein myös varmaa osinkoa keväästä toiseen.

Nordnet Superrahastot
Salkussani on myös tällä hetkellä kolmea eri superrahastoa: Norjaa, Tanskaa sekä Ruotsia. Tällä hetkellä nämä rahastot ovat suunnilleen saman suuruisella painolla. Suomen Superrahaston olen tarkoituksella jättänyt pois joukosta. Syy on se, että Helsingin pörssistä minulla (kuten suomalaisilla yleensäkin) on eniten tietoa ja informaatiota. Tästä syystä valikoin mielummin itse Helsingin pörssistä parhaat kasvu näkymät omaavat yhtiöt.

Norjasta, Tanskasta tai Ruotsista minulla taas ei ole tällä hetkellä minkäänlaista kokemusta, joten näen parhaaksi tavaksi hajauttaa näihin maihin rahastojen kautta. Ja mikäs sen parempi tapa hajauttaa näihin maihin kuin Nordnetin kuluttomat superrahastot?



Kaksi aikaisempaa kirjoitustani liittyen Nordnetin superrahastoihin
-> Rahasto-osuudet kivijalkapankista Nordnettiin?
-> Rahasto-osuuksien lunastus

Salkun tulevaisuus
Jatkossa pyrin jatkamaan valitsemallani tiellä: poimin Helsingin pörssistä potentiaalisia osinkoa kasvattavia osakkeita, sekä hajautan muille maantieteellisille alueille rahastojen avulla. Poikkeuksena ainakin Amerikasta olisi tarkoitus myöhemmin poimia  osakkeita (osinkoaristokraatteja) salkkuun luomaan globaalia hajautusta. Amerikkalaisia markkinajohtajia ostaessa voi jo suoralla osakeostoillakin hajauttaa lähes koko maailman alueelle.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti