torstai 26. tammikuuta 2017

Vuosi 2017













Vuosi 2017 tulee todennäköisesti olemaan salkkuni kehityksen kannalta kulunutta vuotta huomattavasti parempi. Maaliskuun lopussa on viimeisetkin ylioppilas kokeet tehtynä ja koulussa istumiseen tulee muutaman vuoden tauko. Tämä tarkoittanee sitä, että huhtikuusta lähtien pääsen ansaitsemaan tasaista tulovirtaa.


Kauppakorkeaan täytyy myös laittaa tänä vuonna ensimmäisen kerran paperit vetämään. Vaikka sisään pääsisinkin (tänä vuonna hyvin epätodennäköistä) pystyn aloittamaan opiskelut yliopistossa vasta vuoden 2018 syksyllä. Tästä kiitos kuuluu Puolustusvoimille. Tämä tarkoittaa kohdallani muutamaa "turhaa" välivuotta ennen opiskelujen jatkamista. Jotain hyvää välivuosissakin on. Kerkeää kerätä hyvän pesämunan salkkuun kasvamaan ennen niitä aikoja kun täytyy taas elää pelkällä vedellä ja Pirkka nuudeleilla.

Aikaisemmin mainitsin tavoitteekseni vuodelle 2017 sijoitusvarallisuuden kaksinkertaistamisen. Uskaltaisin tällä hetkellä muuttaa tuota tavoitetta hieman ylöspäin. Uusi tavoitteeni on sijoitusvarallisuuden kolminkertaistaminen tämän vuoden aikana. Työsuhde jo odottaa opiskelujen päättymistä, jonka ansiosta arvioisin pystyväni säästämään noin 500-1000euroa kuukaudessa sijoituksiin.

Tasaiset kuukausitulot antavat huomattavasti vapaammat kädet osakepoimintoihin. Alihinnoitellun osakkeen löytymisen jälkeen kaupan syntyminen ei jää enään käteisvaroista kiinni. Tähän ongelmaan törmäsin viimeksi maanantaina kun tarkoituksenani oli ostaa Kotipizzaa 10€ markkinahinnalla salkkuun. Noh, käteistä ei juuri siihen hätään löytynyt ja nyt kurssi on kivunnut jo +7,5%. Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta.

Mitä sinä odotat vuodelta 2017?

1 kommentti: