maanantai 4. joulukuuta 2017

10 000€ RIKKI! - Kuukausikatsaus - Marraskuu 2017


















Marraskuu meni salkun osalta melko tasaisesti. Arvon nousu ei päätä huimannut, mutta kuukausisäästöjen ansiosta nettosalkkuni on ylittänyt 10 000€ rajan! En olisi millään uskonut saavani  näin suurta summaa säästöön näin nopeasti. Sijoittajalegenda Warren Buffetilla oli niin ikään 19 vuotiaana 10 000$ säästössä, joten toistaiseksi olen pysynyt samassa vauhdissa. No vitsailut sikseen, mutta joka tapauksessa tästä on hyvä lähteä jatkamaan kohti seuraavaa merkittävää etappia, kuusi numeroista salkkua. Tavoite näyttää tällä hetkellä kaukaiselta, mutta pitkäjänteisenä sijoittajana ei ole muuta kuin aikaa odottaa.

Kulunut vuosi

Kuluneella vuodella tavoitteeni ei ole mennyt täysin nappiin niin blogin kuin sijoitustenkaan osalta. Blogin päivittäminen jäänyt tavoitteita alhaisemmaksi pääosin vähän ajan takia. Tässä kuitenkin pyrin petraamaan jatkossa. 

Sijoitustoiminnassani tein alkuvuodesta paljon virheitä. Tuli tehtyä liikaa toimeksiantoja ja tätä kautta välityspalkkioihin menneet rahat kasvoivat liian suuriksi salkun kokoon nähden. Varsinaiset myynti voitot ja tappiot ovat menneet tältä vuodelta melko tasan.

Kevään aikana olen muuttanut sijoitusstrategiaani enemmän passiiviseksi ja "buffetmaiseksi". Valaistumiseeni sijoitusstrategiani suhteen en palaa tässä artikkelissa sen enempää, sillä se on luettavissa tämän linkin takaa kokonaisuudessaan: Sijoitusstrategiani.

Salkun kehitys

Salkkuni on kehittynyt vuoden aikana todella positiivisesti ja omia odotuksiani nopeammin. Suotuisa kehitys ei ole niinkään arvon-nousun ansiota, vaan pääasiassa odotuksiani korkeamman säästöprosentin ylläpitämisen tulemana tapahtunut varallisuuden kasvu.


Olen pääosin tyytyväinen salkun kasvuvauhtiin. Luonnollisesti euromääräisesti salkun arvo on vielä pieni, mutta 19 vuotiaana aikaa säästämiselle ja korkoa korolle -efektin jylläämiselle on vielä useita vuosikymmeniä. Tulevaisuudessa myös otan vipua sijoittamiseen kaveriksi, kun halpaa opintolainaa tulee tarjolle. Toistaiseksi mennään täysin omalla pääomalla eteenpäin.

Avaa osakesäästötili nyt ja anna korkoa korolle -efektin tehdä työ puolestasi!

7 kommenttia:

  1. Satku tulee nopeammin kuin huomaatkaan, kun olet nuorena aloittanut :)
    http://digivaluutat.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Onnittelut! Olet täsmälleen samassa kohdassa kun minä tuossa iässä. En kuitenkaan pystynyt 19-vuotiaana säästämään lähellekään 10 000 euroa vuodessa, joten saavutus on erittäin kova.

    P.S. Tekstissä oleva sijoitusstrategia linkki ei toimi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti pysyn jatkossakin sinun vauhdissasi ;)

      P.S: Kiitos huomautuksesta. Linkki nyt kunnossa.

      Poista
  3. Onnea, itsellä meni juuri 100k rikki. Jos olisin tuossa iässä ollut jo kympissä niin nyt olisin varmaan jo siinä 300k kohdalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivotaan että tulevaisuudessa tapahtuva korjausliike ei tiputtaisi liikaa seuraavan kymmenen vuoden tuotto odotuksia:)

      Poista